Slide 1

Válasszon nyelvet

Referenciák

Protipožiarna ochrana

Protipožiarna ochrana stavieb

 

Árajánlatok

Amennyiben díjmentes árajánlat kidolgozása iránti kérelmét szeretné elküldeni, kattintson az alábbi linkre, ahol megtalálja az összes, a tetőszerkezet árajánlatának elkészítéséhez szükséges fontos információt.

Kérek árajánlatot

Kérdezzen

Amennyiben el szeretné dönteni, hogy tényleg helyes-e a szeglemezes tetőszerkezet vagy faépület melletti döntése, és több információt szeretne megtudni ezzel kapcsolatban, vagy arról érdeklődik, hogyan tud az általunk gyártott tetőszerkezet segítségével építési költséget spórolni, kattintson ide

GYIK

Frequently Asked Questions - Általánosan

FAQs - Általánosan

Amennyiben a gyakran feltett kérdések között nem talált választ a kérdésére, lépjen velünk kapcsolatba itt

Kapcsolatfelvételi űrlap

Ami a tetőfedél típusát illeti, nem létezik semmilyen korlátozás. A szeglemezes tetőszerkezetre bármilyen típusú tetőfedő anyagot lehet használni. Kemény ( beton, égetett), pléh tetőfedő elemeket, de tetőfóliát is lapos tető esetén.

A kérdés nem is az, milyen típusú legyen a tetőfedő anyag, hanem inkább az, milyen területen, ill. hol áll majd az adott épület. A tetőszerkezet kivitelezésének megkezdése előtt pontosan tudni kell, milyen típusú tetőfedő anyagot használnak majd az adott konkrét esetben, ismerni kell a tetőszerkezet ereszkinyúlását, illetve az épület felépítésének helyszínét.

Lényegében mindkét variáns, ami a tartósságukat illeti, egyenrangú. Főként arra kell ügyelni, hogy a tető alatti tér állandóan szellőztetve legyen, ezáltal állandó légmozgás érhető el. Ez a légmozgás biztosítja a hosszan tartó élettartamot. Nagyobb gondot jelent a szerkezetbe beépített faanyag. Lényegében 100% biztonsággal kijelenthető, hogy a klasszikus tetőszerkezetek esetében a szerkezetbe nedves, nem megfelelően kiszárított faanyag kerül, ami a későbbiekben technikai problémákhoz vezethet, és a tetőszerkezet élettartamát is rövidítheti. A KON-Truss, s.r.o. az általa gyártott szerkezetekbe kizárólag tanúsítvánnyal rendelkező, gép által kiszárított és gyalult faanyagot épít be.

Gyakran sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos tetőszerkezet. Minden egyes tetőre külön-külön készül egy statikai tervrajz, amely alapján elkezdődik az adott tetőszerkezet gyártása, illetve a gyártás után ennek az épületen történő összeszerelése. A tervrajz elkészítését egy szoftver támogatja, illetve egy arra jogosult szakember – statikus értékeli. A KON-Truss, s.r.o. esetében a szoftvert a Wolf Systembau G.m.b.H. szállítja. Ez a modern szoftver az egyes területeken fellépő összes lehetséges terhelési körülményt (szél, hó...) képes modellezni. Ezért ez a tetőszerkezet az épület lefedésének biztonságos megoldását jelenti.

Ezen kívül még hozzá kell tenni azt, hogy a szeglemezes tetőszerkezet hat az épület egészére is. A szeglemezes tetőszerkezet az épületre általában függőleges irányban hat, konkrétan a horgonyzás helyére az épület koszorújában, ezáltal az épületet a használata évei során nem feszíti, mint ahogy ez a hagyományos tetőszerkezetnél tapasztalható.

A tetőszerkezetre adott standard garancia időtartama 2 év, de majdnem az összes gyártó 5 éves garanciát nyújt, illetve hosszabbat is.

A szeglemezes tetőszerkezetben nem csak rakodótér kialakítására van lehetőség, de lakható tetőteret is létre lehet hozni általa. Viszont ennek megvannak a szeglemezes tetőszerkezet jelleméből eredő szerkezeti korlátai. Ezért ezt a kérdést a beruházó igényei alapján szükséges elbírálni. Viszont a rácsostartó szerkezetében egy szokásos rakodóteret bármilyen nehézségek nélkül ki lehet alakítani.

Igen, a szeglemezes tetőszerkezet végső soron a beruházó jelentős spórolásához vezet. A hagyományos tetőszerkezet látszólag egy olcsóbb megoldás, és ezzel a reakcióval lehet találkozni az esetek többségében is, amikor az ügyfél mindkét típusú szerkezetre kér árajánlatot.

De a szeglemezes tetőszerkezet által nyújtott ELŐNYӦK, melyeket ezen a helyen részletezünk, az építési költségek nagy mértékű csökkentését eredményezik. Egyik hagyományos tetőszerkezet sem képes kiváltani a szeglemezes tetőszerkezet itt ecsetelt előnyeit, és ezáltal a beruházónak megtakarításokat generálni. Ezért a szeglemezes tetőszerkezet paradox módon jelentős spórolási megoldást jelent, bár a beszerzési alapára valamivel magasabb, mint a hagyományos tetőszerkezeté.

Még van egy dolog, melyet figyelembe kell venni a tetőszerkezet kiválasztásánál - ez az épületre kifejtett hatása az épület további használata során. A szeglemezes tetőszerkezet lényegében az alsó épülettől független. Ellentétben a hagyományos tetőszerkezettel, mely úgy hat az épületre, hogy fokozatosan feszíti azt, a rácsostartó az alátámasztásokban nem generál vízszintes erőket!

A szeglemezes tetőszerkezet egy olyan szerkezet, amely térben minden irányban biztosított. Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy kifinomultabb faanyagot használunk, ez a térbeli biztosítás tökéletesen stabil és biztonságos.

Az egyes cégek üzleti taktikái kiszámíthatatlanok. Lényegében az árbeli különbség nem kellene, hogy nagyobb legyen, mint 500 EUR, ami lényegében egy normális árbeli különbség. A tetőszerkezet tervezésénél is megvannak az általánosan érvényes szabályok, melyek elkerülhetetlenek. Az Ӧn biztonsága érdekében azzal kapcsolatban, hogy mely kivitelező mellett dönt, a klasszikus megoldást kell alkalmazni – a túlzottan olcsót (600 és több EUR különbség a többi ajánlathoz képest) és a túlzottan drágát kivesszük az elbírált ajánlatok közül. Ezek után a végső döntés már csak Ӧntől függ. Előfordulhat, hogy az árajánlatunk magasabb lesz a versenytársunk ajánlatánál, lehet, hogy 1000 EUR-nál is több lesz a különbség, ebben az esetben - VIGYÁZAT! De, ahogy a mondás is szól, aki ahova el szeretne jutni, segítsük őt odajutni.

A szeglemezes tetőszerkezet lényegében egy előre gyártott elem, amely az épületre nem összerakott tetőszerkezet formájában érkezik meg – a szeglemezes tetőszerkezet beszállítója számára ez késztermék. A Szlovákiától nyugatabbra fekvő országokban az ácsok már megtanulták a szeglemezes tetőszerkezet összeszerelésére való szakosodást. Alapjában véve ők azok, akik szállítják a rácsostartók gyártási megrendeléseit. Nálunk is folyamatosan fejlődik ez a tendencia, és az egyes helyi ácsok manapság már saját maguk adják le a gyártásnak a gyártási megrendeléseiket, illetve saját maguk biztosítják az összeszerelést is. A gyártási csarnokban elkészül a termék, és az építés helyszínén van összeszerelve. Az árajánlatok közötti különbségek esetében több tényező is közrejátszik – a faanyag ára, így a minősége is, az energiák ára, szállítás, az összeszerelés ára, a kezelő berendezés – daru – ára, a munkaerő ára, stb. Az árkülönbségek elbírálása érdekében szükséges, hogy teljes körű információkkal rendelkezzünk a kínált termékkel kapcsolatban úgy, hogy tényleg az összehasonlíthatót vessük összes az összehasonlíthatóval! Hasonló a helyzet, mint a gépjárművek esetében, első ránézésre az egyik modellsorozat a másiktól csak színben különbözik, de második ránézésre – felszereltség, motorizáció, biztonság...

Igen, a faépület az építkezés költséghatékony megoldását jelenti. Viszont jól meg kell gondolni, milyen típusú faépületet kívánunk kivitelezni. A legfontosabb kérdés a döntés meghozatalakor nem a rendelkezésre álló pénzeszközökkel, vagy a kivitelezés gyorsaságával kapcsolatos, hanem az a kérdés, hogy a falszerkezet diffúziósan zárt vagy - sokkal természetesebb - diffúziósan nyitott rendszerét használva szeretné felépíteni a házát. Cégünk a diffúziósan nyitott falszerkezetet részesíti előnyben. Ezt a rendszert részletesebben itt írjuk le. A fentebb említett faépület kivitelezésének irama még egy területen nagyon fontos; valószínűleg a beruházók többsége jelzálogkölcsönből fogja az építkezés egy részét finanszírozni. Ingatlan építésére nyújtott jelzálogkölcsön esetében általánosságban a legnagyobb negatívum az az időszak, ami alatt a család fizeti a jelzálogkölcsön törlesztőrészleteit, és egyben a jelenlegi lakhatását is finanszírozza. A faépület kivitelezési tempója ezért ilyen esetben lényeges megtakarításokat eredményez.